Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KOWA

Cikkszám: KW584526-94

Gyártó: KOWA

Belépőszintű luxus: BD 56XD Prominar sorozat, XD lencsetagokkal 
kowa-bd-xd-8x56-keresotavcso.jpg
A Kowa prémium minőségű keresőtávcsöveiben alkalmazott legendás „PROMINAR“  XD lencsetagjaiból 2 db került az új BD 56XD sorozat típusaiba. Az XD lencsetagok nagymértékben csökkentik a megjelenő kép színhibáját és növelik a kontrasztot. A többrétegű lencsebevonatoknak, és KOWA által alkalmazott C3 prizmabevonatnak köszönhetően magas fényáteresztés garantálja a kiváló szürkületi teljesítményt.

" Csodás, pazar, imádni való, elegáns és vadászias. "

Kategóriájában kiemelkedő képminőség és kényelmesen kézreálló, kompakt méret jellemzi. 
Színekben és részletekben gazdag látványt nyújt, mérsékelt áron.

br. 147 000 ft

megrendelem.jpg

 

 

Kowa BD 42-10XD binokulár

2.jpg

Cikkszám: KW157683-81

Belépőszintű luxus: BD 42XD Prominar sorozat, XD lencsetagokkal 
A Kowa prémium minőségű keresőtávcsöveiben alkalmazott legendás „PROMINAR“  XD lencsetagjaiból 2 db került a megújult BD sorozat típusaiba. Az XD lencsetagok nagymértékben csökkentik a megjelenő kép színhibáját és növelik a kontrasztot.

A BD 42XD Prominar mintegy 20%-al szélesebb látómezőt kínál, mint a korábbi BD sorozat (a 8-szoros nagyítású típusokat összehasonlítva).

Kategóriájában kiemelkedő képminőség és kényelmesen kézreálló, kis méret jellemzi. Színekbe és részletekben gazdag látványt nyújt, mérsékelt áron.

 Tulajdonságok

PROMINAR XD lencsetagok
A Kowa fémjelezte XD Lencsék (extra alacsony fényszórású üveg, mely jellemzőiben hasonló a fluorit kristályéhoz), konkáv optikai üvegtagokkal kombinálva meggyőző jellemzőket mutat, nagyon alacsony szintre szorítva le a kromatikus aberrációt (színhibát).
 

Szenzációsan kicsi, makrózó közelpont: 1,5 méter
A BD 42XD Prominar típus legkisebb, élesre állítható tárgytávolsága mindössze 1,5 méter. Ez jól használhatóvá teszi a távcsövet apró élőlények, növények, ásványok kényelmes távolságból történő, 8-szoros, 10-szeres nagyítású megfigyelésére, „makrózására".
 

C3 prizmabevonat
A Kowa távcsövekben Schmidt-Pechan tetőél prizmát használnak. A Pechan prizma jellemzője, hogy egyik felületéről a fény nem teljes verődik vissza. Ezt a felületet úgynevezett C3-as bevonattal látják el, ami nagyobb visszaverődést ad, mint az ezüst, vagy az optikailag javított alumínium. A C3 bevonat kiemelkedően magas, 99%-os, vagy nagyobb refraktív indexet eredményez a teljes látható fénytartományban (400-700 nm). Ez nem csak élesebb és világosabb képet jelent, de a színek is pontosabb jelennek meg a látott képen.
 

Nitrogén töltésű tubus  
A távcső tubusa enyhe túlnyomású, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a tubusba jutó nedvességet, így a bepárásodást is.
NEM alkalmas víz alatti használatra!
 

Magnéziumötvözetű tubus
A legfejlettebb fémöntési eljárással (tixotróp fröccsöntés) készülő magnéziumötvözetű váz a nagy tartósságot és a csekély tömeget egyesíti magában. A távcső tartós és megbízható, ellenáll számos mostoha körülménynek és megfelelően stabil fogást biztosít.
 

Többrétegű lencsebevonat
Minden, a levegővel közvetlenül érintkező lencsefelületet többrétegű bevonattal láttak el, mely minimalizálja a lencsefelületről való fényvisszaverődést és segíti a színhű, világos és részletes kép megjelenését.
 

Állítható szemkagyló
A több fokozatban kitekerhető szemkagyló segít szabályozni a pupillatávolságot szemüveggel, vagy anélküli betekintéskor, így a távcső használatához nem kell levenni a szemüveget.
 

Beépített állványcsatlakozás
A távcső állítóhídjának alján található cégemblémát tartalmazó műanyagcsavar kitekerhető és a helyébe állványrögzítő adapter csavarható be. Az állványra rögzítés  stabilabb képet eredményez, ráadásul a szem és a karok kifáradása nélküli, hosszab megfigyelést tesz lehetővé.

br.145 000 ft

megrendelem.jpg

 

Kowa Genesis XD44 10,5x DFC binokulár

Cikkszám:KG154877-56

3.jpg

A Kowa keresőtávcsöveinek zászlóshajóit jelentő Genesis sorozatú távcsövek „PROMINAR“ lencséket tartalmaznak. Ez a 4 db XD lencsetagot (2 tag, 2 csoportba rendezve) felhasználó távcső a világon polgári célokra elérhető, lehető legjobb képminőséget biztosítja 44 mm-es frontlencsével. Az XD lencsetagok nagymértékben csökkentik a megjelenő kép színhibáját és növelik a kontrasztot.
 

A Genesis XD 44 sorozat széles látómezőt kínál, „saroktól, sarokig“ éles képpel, minimális fényveszteség mellett. A nagy fénytörésű tetőél prizma (Bak4 + SK15) szinte teljes visszaverődést ad, ami a Kowa specialitás C3-as lencsebevonatokkal kombinálva, a lehető legélesebb és legtisztább képet adja.
 

br.340 000 ft

megrendelem.jpg

 

Kowa SV II 10x42 DCF binokulár

Cikkszám: KS145874-68

4.jpg

A KOWA binokulárok a prémium kategóriát képviselik a távcsövek világában. Ennek megfelelően az új SV II sorozat tagjait is azok igényeihez optimalizálta a gyártó, akik a mindennapos használat során is prémium eszközre vágynak.

A Kowa legújabb, SV II 10x42 távcsövét a Kowa Reppelent és KR  víz- és szennyeződés-lepergető lencsebevonat és a 100%-ig vízálló tubus jellemzi. Kompakt méretének és kis súlyának köszönhetően nem okoz problémát, hogy bárhová magunkkal vigyük.

A prémium képalkotásért több tényező is "felel" a Kowa SV II 10x42 távcsőben. A magas minőségű és többrétegű bevonattal ellátott lencsék gondoskodnak az éles, világos és tiszta képminőségről. Mivel jól tűri a szélsőséges időjárást, nemcsak kirándulás alkalmával, hanem akár hajózáskor vagy szafarira is tökéletes választás.

Értékessé teszi a távcsövet, hogy a tárgylencse és az okulár külső lencséje KR bevonattal ellátott, mely segít távol tartani a szennyeződések és a víz okozta foltokat. Ez a különleges lepergető réteg könnyen eltávolíthatóvá teszi a ujjlenyomatokat, de még a zsíros szennyeződéseket is. A Kowa Repellent bevonat pedig meggátolja, hogy a szennyeződés mélyen beszivárogjon a lencsebevonat alá. A tisztítás során keletkező karcok miatt sem kell többé aggódnunk, hiszen a KR bevonat minimálisra csökkenti a mély karcok létrejöttét, mert a szennyeződés eltávolítása sokkal kisebb erőbehatást igényel.

A vastag gumírozású ház nem csak kényelmes fogást biztosít, de a sérülésektől is megvédi a lencséket. A váz számos természetes ívét sima és szemcsés felületek váltakozása tagolja, emiatt kellemes tapintást és jó tapadású fogást biztosít bármely időjárási körülmények között, akár esőben vagy kesztyűben tartva a távcsövet.

br. 80 000 ft

megrendelem.jpg